aplikace mluvidek    Česká písanka

4+

Obsáhlá aplikace pro předškolní a školní děti pomůže naučit správně psát českou abecedu a číslice. Aplikace obsahuje grafomotorická cvičení pro předškolní děti, která lze využít i pro prvňáčky na uvolnění ruky. Nejrozsáhlejší částí je nácvik psacích i tiskacích písmen včetně velké a malé varianty. Pomocné řádky pomáhají dítěti dodržet správný tvar a sklon písmene. Animovaná tečka naznačuje správné tažení čáry a poradí dítěti, kde začít a jak postupovat při psaní dál. Naleznete tu také výuku psaní číslic. Hra nám odhalí, jestli děti písmenka umí nejen dobře psát, ale jestli k sobě dovedou správně přiřadit psací a tiskací variantu. Psaní lze ovládat prstem, ale doporučujeme k aplikaci používat pero pro tablety, tzv. stylus, který dětem pomůže i se správným úchopem pera. Teď to zvládnete pravou přední levou zadní.

iPad, iPhone
     

     
aplikace comeniascript
  
Comenia Script - Psaní s motýlem

4+

Aplikace "Comenia Script – psaní s motýlem" je hra pro nejmenší písaře, která zábavným způsobem seznamuje děti s novým psacím písmem Comenia Script. Zároveň podporuje uvolnění ruky (grafomotoriku) formou obtahování písmene na celé ploše iPadu či iPhonu. Proto je vhodná před samotným nácvikem písma Comenia Script v 1. ročníku, nebo také pro předškoláky. Aplikaci "Comenia Script – psaní s motýlem" mohou využít i děti, které Comenia Scriptem nepíšou, nebo dospělí, kteří se chtějí naučit tomuto jednoduchému a čitelnému písmu. Aplikace se dá využít pro práci ve škole, doma i na cestách. Malí či velcí uživatelé rovněž uvítají volbu tahů pro praváky a leváky.
Na začátku aplikace naleznete tabulku pro výběr znaků, která je rozlišena barevně (velká abeceda – modrá; malá abeceda – zelená; číslice – růžová). Aplikaci provází doprovodné zvuky při správných tazích, ale také při chybách. Po skončení psaní je napsané písmeno porovnáno s původní předlohou. Následně se objeví symbol z obrázkové abecedy "Comenia pictures", který dětem pomáhá zapamatovat si dané písmeno.
Použité psací písmo Comenia Script bylo ověřeno Ministerstvem školství ČR v projektu dvouletého pokusného ověřování v letech 2010-2012 a schváleno jako alternativní pro použití v českých základních školách. Národní ústav dalšího vzdělávání již proškolil přes 1400 učitelů a učitelek pro použití nového psacího písma v jejich školách.

iPad, iPhone 


Dnes je 19. 04. 2024 | Svátek má: Rostislav | Počasí v Olomouci: 1.27 °C | Počasí zítra: 7.35 °C